Ilona je učiteljica v pasji šoli. Mladičke in tudi večje kužke uči poslušnosti, vendar na lep, human način.  Na koncu so štirinožci še zadovoljni in radi opravljajo naloge, saj za to vedno dobijo pohvalo in nagrado. (P. S.:) Mogoče je to pravi recept tudi za vse tiste mamice, ki bi naraščaj rade naučile ubogljivosti.

Bam Bam je Ilonina črnodlaka prijateljica. Pravzaprav še več, njena družabnica. Saj Ilona z njo najprej preizkusi vse trike in znanja, ki jih morajo usvojiti kužki na njenih tečajih.

Ta kuštravka je res posebna pasja dušica. Precej spominja na Ilonino prejšnjo psičko, črno labradorko Murko. Le da Bam Bam še za odtenek bolj obvlada »nedovoljena« dejanja, na primer, kako ukrasti piškote iz zaprtega predala in kako v nekaj sekundah spraviti vase sveže pečeno polnozrnato pito z gozdnimi sadeži, ki je za povrhu še brez sladkorja, in na koncu pustiti krožnik brez ene same drobtine. Poleg tega je vešča tudi v obiranju borovnic in malin z grmičkov in mlaskanju sveže solate.

Vse to je Bam Bam. Pohvali pa se lahko tudi z nastopom v televizijskem oglasu.

S tema zanimivima puncama smo se na bolj oblačen dan odpeljale na slikanje k Podpeškemu jezeru.

Ilona je hitro, kar tam pri avtu, skočila v belo obleko. Na trenutke je bila videti skoraj kot Urška iz Povodnega moža 🙂 Bam Bam pa sva za to priložnost okoli vratu nadeli venček iz poljskega cvetja.

Namestili sta se na konec pomola, kot bi razmišljali, ali bi se kar takoj potopili v zelenkasto vodo ali raje kdaj drugič.

Potem pa se je od nekod vzel majhen tigrasti muc. Njegovo pozornost je pritegnila naša črna punca na štirih tačkah. Muzal se je okrog nas in se kar ni pustil odgnati, tako da sem ga morala odnesti stran. Vendar se ni pustil zmesti. Spet in spet je prihajal nazaj in nas motil med delom.

Oblaki so že skoraj prekrili medlo sonce in začelo je rositi. Še zadnji posnetek ob praznem jezeru in drobne kapljice, ki so postajale vse večje, so nas pregnale s prizorišča.