Pust je pravi čas, da izpustimo domišljijo iz vajeti. Potrebujemo le dobro idejo, čas in kanček entuziazma.

Tega pa nam, trem kreativnim puncam, čeprav je bil dan na železniški postaji v Kranju zelo hladen, ni manjkalo. Kot mojstrica z škarjami in glavnikom, se je izkazala Klavdija Urbanec Šlibar, za ličenje je poskrbela vizažistka in blogerka  Nika Veger , jaz pa sem pritiskala na sprožilec fotoaparata.

Zamislile smo si urbane maske s pridihom preteklosti. Razkošne obleke smo si izposodile v fundusu ljubljanske Opere in baleta. V vlogi modelov pa sta se odlično znašli Klavdijini hčerki Gita in Lalita.

DAMA V ČRNEM ALI NOVODOBNA-VINTAGE ČAROVNICA

LIČENJE: Oči poudarite v smoky eyes tehniki s temnimi barvami vijolično, sivo ali črno. Preko nanesite bleščice enakega odtenka. Prav tako temne so lahko ustnice.

FRIZURA: Lase si navijte na velike navijalke ali pa naredite kodre kar s figarom. Potem jih oblikujte v poljubno figo, spnite visoko nad čelom ali pa si jih spustite. Tiara je lahko lep dodatek frizuri.

pust

LABODKA ALI URBANA PRINCESKA

LIČENJE: Če bi morali opisati labodko, bi lahko rekli, nežno in eterično. In ravno tak naj bo tudi make up. Oči osenčite v naravnih, zemeljskih tonih, ravno tako poudarite ustnice . Lahko se poigrate tudi z umetnimi trepalnicami, ki jih prelepite čez svoje.

FRIZURA: Na sredino glave pritrdite frizersko gobo. Vsak pramen las spnite tako, da prekrijete gobo. Pustite kakšen pramen las, da prosto pada ob obrazu.

PUSTPUST

MALA PLESALKA FLAMENKA

LIČENJE: Tipično ličenje v stilu zapeljive Španke — rdeče ustnice in črno črtalo — prilagodite nežnosti otroškega obraza. Oči zato le rahlo poudarite s sijočim senčilom v nežni sivi barvi, ustnice pa naj bodo le rahlo rdeče. Uporabite lahko kar obarvan balzam za ustnice.

FRIZURA: Lase spnite zadaj v ljubko figico. Vanjo zataknite večji, rdeč cvet. Da lasje ne bodo uhajali iz fige, jih polakirajte z lakom v spreju.

pustpust pust