Lokacija: Grad Bistra na Vrhniki
Dan: Torek, 25.8.2020, dopoldan
Počutje: Na prelep sončni dan smo bili vsi na trnih od pričakovanja

Začelo se je lepo. Dobili smo se kar na gradu. Ko sem videla bel avto z mariborskimi tablicami, parkiranim pred gradom sem vedela, da je Ilka Štuhec že tukaj. Prišla je malo prej, da bi se pred slikanjem prepustila profesionalnim rokam vizažistke Tine Fabjan in frizerske mojstrice Maše Repovš.

POPOLNOMA NIČ VZVIŠENA

Ko sem vstopila v sobo, ki so nam jo prijazno odstopili na gradu Bistra, sem zaslišala Ilkin simpatičen štajerski naglas in njen zvonki smeh. Novinarka in pomočnica urednice revije Lepota in Zdravje, Ilona Penzeš je izkoristila to Ilkino “prosto” urico, ko ni mogla nikamor in ji je postavljala vprašanja za zgodbo z naslovnice, ki je objavljena v septembrski, ljubilejni, 150. številki revije.
Moj vtis o njej je bil, da je zelo preprosta, tako otroško nepokvarjena in popolnoma nič vzvišena. Marsikdo na njenem mestu bi bil vse prej kot to. Razmišljala sem, kako vrhunski športniki res živijo popolnoma drugače kot mi, navadni ljudje. Njihove navade so lastnosti in disciplina asketov, ki živijo visoko v gorah Himalaje. Vstajajo ob 4. zjutraj, da so na gori, iz katere bodo smučali, že pred sončnim vzhodom. Potem trdo trenirajo in so popolnoma skoncentrirani na to kar delajo. Ko končajo z opoldanskim treningom, pojejo zdravo kosilo, se malo odpočijejo in potem spet trenirajo. Zvečer, po vojaško hodijo zgodaj spat. Vse to ponavljajo leta in leta in nič čudnega ni, da preskočijo vse stranpoti, na katere radi zaidejo sodobni mladostniki.

ILKA OBVLADA

Ko je bila Ilka popolnoma urejena do potankosti, smo lahko začeli. Za fotografiranje je ostala samo še urica in pol. Že prej sva z Ilono naštudirali vse kotičke gradu, tako, da je preoblačenje in slikanje teklo, kot mora. Lahko rečem, da tako, kot Ilka vrhunsko obvlada vijuganje na snegu, kot pravi fotomodel obvlada tudi poziranje. In njen biserni nasmeh, je nalezljiv in krade poglede. Poglede je pa Ilka kradla tudi mimoidočim, ko se je pojavila v ženstveni kreaciji z odkritimi rameni in razporkom. Vse punce smo v en glas pritrdile, da tako elegantno vrhunsko športnico, ki ne izgleda kot mišičnjak, pa res težko srečaš.

ZA KONEC

Za konec, ko se nam je zdelo, da smo dobile pravo fotko za naslovnico v stilu Julije Roberts, smo z Ilko in njeno fizioterapevtko in kinezologinjo Tino Kobale, ki jo je spremljala na tem modnem podvigu, za trenutek še posedele ob kozarčku, potem pa sta se odpeljali nazaj na Štajersko.
P.s.: Super se mi zdi, da sem ji za slovo lahko podarila en spominček, ki je moje delo. To pa je keramična broška v obliki ananasa. In v njem je simbolika. Zgornji del ananasa je zlat in spominja na krono in kdo je kraljica, če ni ona?

Foto: Nina Roydo, Novinarka: Ilona Penzes, Make up: Tina Fabjan, Frizura: Maša Repovš, Stilistka: Vesna Mirtelj