Sara bo kmalu stara tri prstke. Praznovala bo v decembru, najbolj čarobnem mesecu v letu. Takrat, ko nas obiščejo in obdarijo kar trije dobri možje. Darilce zanjo, ki sem ga prinesla s seboj—malo, mehko, nežno roza srce, ji je bilo takoj všeč, ker  ga je nežno pritisnila ob lička.

ŠPORTNICA BO!

Mala navihanka živi pod Šmarno goro in ima gibanje že v genih. Očka je navdušen športnik, ki kajta po svetovnih morjih. Verjetno sta z vetrom dobra prijatelja, ker dosega odlične rezultate. Z mamico pa kot za šalo osvajata bližnje dvatisočake. Na kakšen manjši hrib vzameta še Saro s seboj. Če je utrujena, jo očka nese v nahrbtniku, ponavadi pa gre kar sama navkreber. Vsi trije zelo radi potujejo in si ogledujejo zanimive kraje.

Skratka Sara je pogumna, zvedava in zgovorna punca. Doma se najraje igra uganjevanje živali in ugane vse iz prve. Z očkom navdušeno sestavljata kocke, z mamico pa prebirata Mačka Murija.

FOTOGRAFIRANJE OB SAVI

Ko smo se tistega jesenskega dne dobile ob Savi pod Šmarno, je bila čisto razigrana. Povedala mi je po katerih poteh hodita z babi Andrejo in kje so igrala. Vmes je v vodo metala še kamenčke, da so priplavale račke, ker so mislile, da je nekaj dobrega za njih. Jaz pa sem medtem v objektiv lovila njene prisrčno začudene grimase, spontan smeh, razigran tek, nežne mamine objemčke, dotike z noski in morje otroških besed.
Na poti smo srečale še nekaj sprehajalcev s kužki, ki so nas pozdravili z mahajočimi repki.

NA ŠTORU

Odločile smo se, da bomo poiskale še kakšen zanimiv štor ali deblo, da bi lahko posnela še nekaj jesenskih fotografij. In res, čisto na koncu poti je kraljeval. Stal je poleg ogromne blatne luže. Da pa sem lahko sploh pritisnila na sprožilec, sem se morala preizkusiti še v akrobatskih sposobnosti.
Takrat, ko je sonce že skoraj zašlo, je za v družinski album, nastalo še nekaj teh nežnih portretov …

družinsko fotografiranje