Prej Ajde Rotar Urankar nisem še nikoli srečala. Poznala sem jo le iz medijev. Ko me je poklicala Ilona, izvršna urednica revije L&Z, če bi jo fotografirala za članek o lepoti, sem bila seveda takoj za.
Dogovorile smo se kar na preverjeni lokaciji, na Ljubljanskem gradu.
Prišla je, rjavolasa in nasmejana. Kasneje sem ugotovila, da je ta prijazen in nalezljiv nasmeh, lahko bi se reklo, njen zaščitni znak. Mlada mamica dveh fantkov, štiriletnega Liama in šestmesečnega Nelsa, je tudi uspešna podjetnica in ´influencerka`. Je tudi oblikovalka, ki ob večerih ustvarja za svojo blagovno znamko igračk za crkljanje, Minimellows.

Zunaj je svetloba boljša

Na tak lep in mrzel, skoraj spomladanski dan, bi bil res skoraj greh, če se ne bi fotografirale zunaj. Grajska kavarna je sicer lepa, vendar je bila takrat kar precej polna. In seveda, ker imam za fotografiranje najraje naravno svetlobo. Tudi zato, ker je v njej cela paleta možnosti. Le ujeti jo je potrebno v pravem trenutku.
Takrat sem na Ajdinem obrazu lahko občudovala poigravanje vseh odtenkov – od nežno rumene, do pudraste roza. In bela vrtnica, ki jo je Ilona podarila Ajdi, je drhtela, kot bi odgovarjala vetru.
Zato, ker je bilo vse tako popolno, sem vedela, da bodo tudi fotke dobre.

Vse za dobro fotko

Še nekaj zadnjih poz, nasmehov s toplimi, rjavimi očmi in čeprav jo je brez plaščka (vse za dobro fotko! 🙂 že kar pošteno zeblo, je Ajda v popolnosti odigrala svojo vlogo.
Saj sem vedela, da staro kamnito obzidje, velika in težka vrata v grajski stolpič in rahlo skrivnostno grajsko ozračje, fotografijam vedno dajo tisti pravi čar.