O MENI

ŽELIM VAM POKAZATI, KAKO SKOZI MOJE OČI IZGLEDA
NEPRECENLJIVI DELČEK VAŠEGA ŽIVLJENJA.


Živjo, sem Nina. Že vse življenje ne sodim v kalup. Od malega sem nenehno kaj ustvarjala. Nikoli mi ni bilo dolgčas, čeprav sem bila edinka. Veliko sem brala, ker sem hotela izvedeti več. Zakaj smo tukaj in kaj lahko spremenimo. To sem sicer izvedela pozneje. Vmes pa sem diplomirala iz oblikovanja na Likovni akademiji v Ljubljani. Potem sem si nabirala izkušnje v marketingu pri Delo revijah. Kasneje sem se kot grafična oblikovalka preizkusila tudi v oglaševalski agenciji in revijalnem založništvu Adria Media, kjer sem bila petnajst let likovna urednica nekaj priznanih ženskih revij.

Potem pa me je pot pripeljala do mednarodno uveljavljene slovenske znamke za otroke OOH NOO, za katero sem zadnja tri leta oblikovala in za objave na spletu fotografirala lesene igrače, posteljnino in izdelke za dom. Da bi bilo vse skupaj bolj pestro in zanimivo, sem v slikanje vključila tudi preizkuševalce igrač in posteljnine – majhne in velike otroke. Tako so me pogledi na obrazke skozi objektiv začarali…

Zdaj sem tukaj, na svoji poti. Rada bi vam pokazala, kako je skozi moje oči videti pomemben delček vašega življenja. Moj studio so vaše otroške sobice, spalnice, dnevne sobe in seveda prostrana polja, neskončno nebo, gorske kulise in pogled na mirno morje. Vsak je lahko lep in drugačen, če ga obliva naravna svetloba. Ta igra ostrine in mehkobe kaj prikrije in marsikaj razgali. Vendar je neprecenjiva. Zato jo ves čas lovim. Sem lovec na svetlobo. Nenehno se mi skriva in spet pokaže.

Upam, da mi boste zaupali svoj dragoceni čas. Lahko jo poskusim uloviti tudi za vas.

P.S.: Nina je ime, ki sem ga dobila ob rojstvu. Roydo pa je v angleški različici skovanka mojih dveh priimkov (Rojc Dobrin).