Če sem o kom, sem pa o Lorelli Flego, že veliko slišala. Verjetno tudi zato, ker sem bila petnajst let likovna urednica ženskih revij; Nove, Storyja in Lee. Spomnim se, da jo je moj takratni sodelavec iz Primorske, Alojz Petrovčič, večkrat omenjal. Ko smo potrebovali kakšno novičko, je večkrat rekel:”Bom poklical Lorello … “

Lorella_FlegoLorella_Flego

ČISTOKRVNA ITALIJANKA

Ko smo jo zadnjič fotografirali za naslovnico in članek v reviji L&Z, v vili Adora na Bledu, je povedala, da se je rodila italijanskim staršem, iz hrvaške Istre. Prebrala sem tudi, da so nekaj časa živeli v Afriki, kasneje pa so se preselili v Koper. Lorella je obiskovala italijansko šolo in ravno tako jo sedaj obiskuje tudi njena skoraj desetletna Sofija. Pravi, da šola ni več taka, kot jo je poznala. Tudi zato, ker zaradi priseljencev iz vsepovsod, v njej, skorajda ni več slišati italijanske besede.

Lorella_Flego

MODNA DIVA BI BILA LAHKO IGRALKA ALI KUHARICA

Zdi se mi, da bi Lorella lahko igrala tudi v kakšnem filmu iz petdesetih. Z lahkoto bi se postavila ob bok prelestni Audrey Hepburn, v Rimskih počitnicah ali pa mačjeoki Elizabeth Taylor v Mački na pločevinasti strehi. Le drobceni Audrey in Elizabeth, bi se ob visoki in sloki Lorellini pojavi, verjetno izgubili, ha, ha.

Eleganca tistega časa ji je pisana na kožo.

Ker dobro in rada kuha, pravi, da bi lahko imela tudi restavracijo.

Lorella_FlegoLorella_FlegoLorella_Flego Lorella_Flego

ROŽE, ŽAMET IN GORENJSKA

Ko je izstopila iz svojega belega avta, z decentnim napisom glitter.si, je morala najprej poslikati otok in blejski grad. Rekla je, da bo slike poslala svoji mami, ker sta se z očetom, pred toliko leti, tukaj poročila.

Primorko očitno nekaj vleče na Gorenjsko. Zato, si je v vasici pri Škofji loki, nedavno omislila hiško, ki jo počasi obnavlja.

Tudi vila Adora, ki jo je po svojem okusu, opremila njena sedanja lastnica, priznana blejska zobozdravnica Nina Čelesnik, ji je bila takoj všeč. V vsakem prostoru lahko najdemo tapete polne rožnih vzorcev, eksotičnih cvetlic in živali. V tipični barvni paleti angleških podeželskih dvorcev pa se blešči medenina in težki žametni fotelji.

Pomerila je vse retro obleke in obenem navdušeno pripovedovala, da se fotografiranja v sami ženski družbi res veseli in da ga je že močno pogrešala.

Medtem, ko nas je skozi okna, ves čas božalo toplo pomladno sonce, pa so nas na koncu presenetile puhaste snežinke. Bilo je kot, da bi jih angelčki metali z neba. Verjetno zato, da bi Lorella še kaj prišla na Bled.

Foto: Nina Roydo
Ličenje: Tina Fabjan za Max Factor
Frizura: Maša za Masha hair salon
Stilistka: Vesna Mirtelj
Organizacija: Nina Urbančič
Lokacija: Vila Adora, Bled