“Delo imam zate …” me pokliče Ilona (pomočnica revije L&Z) neko popoldne.
“Slikamo Nives Orešnik in bo tudi za naslovnico!”
“Uauu” me kar malo vrglo iz stola, medtem, ko sem ravno poslikavala keramične lončke. “To pa je nekaj.”
Namreč revija Lepota & Zdravje dela po dveh licencah, Shape in Health in v vsej zgodovini, kar izhajajo v Sloveniji, jim še niso dovolili imeti slovenske naslovnice.
Zmenili sva se, da za tole fotografiranje,se bo pa treba res maksimalno potruditi. In, da bi bilo najboljše, če bi bile fotke čisto poletne; bazen, kopalke, kakšen osvežilen brezalkoholni koktajl … Edino, nekaj sva dojeli šele kasneje. Da je v tem letnem času malo težje najti bazen, ki ni že zjutraj poln. Ilona se je podala v akcijo in povprašala po nekaj ljubljanskih kopališčih.
Na koncu pa je prosila kar znanko, ki ima doma bazen. Na najino veselje je bila za.

FOTOGRAFIRANJE V BAZENU

Tisti petek je bilo bolj oblačno, ker je prejšnji dan ves dan deževalo. Med oblački, ki so bili kot iz slikanice, se je na vsake toliko časa, pokazal sonček. Bilo je precej sveže.

Nives Orešnik, brhka temnolasa Štajerka, bivša misica, model in predvsem športna trenerka, ki sedaj živi v Ljubljani, se je pripeljala v belem fičku. Odprla je prtljažnik, da bi vzela ven vse, kar je prinesla s sabo. In prtljage je imela res veeeliko 🙂 Toliko, da je imela sedeža zadaj kar podrta. Vreče z oblekami in pripomočki za vadbo, so zasedali ves prostor. Rekla je, da je avto njen kovček, da se ji ne ljubi vsak dan nositi stvari v stanovanje in nazaj.

ELEGANTNA GRŠKA NIMFA

Pred hišo nas je polna energije, kot vedno, sprejela lastnica družinskega bazena. Gostoljubna kot je, je za Nives pripravila bogat zajtrk s kosmiči in gozdnimi sadeži. Potem je sledilo ličenje s Tino Fabjan, v katerem je res prava mojstrica. Taka profesionalka, da je ličila tudi za Playboy.
Še poteg s krtačo čez njene goste, temnorjave lase in Nives je bila pripravljena.
S seboj je imela nekaj romantičnih oblekic. Točno takih, kot sva si jih z Ilono zamislili – stil elegantnih grških nimf, z visokim pasom, kot tančica padajočih in v nežnih tonih. Ena je imela tudi popolnoma razgaljen hrbet. Pri tej smo morali paziti, iz katerega kota slikamo, da mišice na rokah niso bile preveč poudarjene. Kar bi ji to na fotografijah lahko zmanjšalo eleganco in ženstvenost, kot je dejala Nives.
Zamenjali smo nekaj staylingov in frizur, potem pa so sledile kopalke. Tisto, kar je tokratno fotografiranje naredilo drugačno! Tina jo je pripravila tako, da ji je frizuro spela v visoko figo, po telesu pa jo je namazala z losjonom. To je skrivna foto formula, ki naj bi koži dala ravno pravi ten.

”UH, KAKO JE TRD!”

Ko je šla z dlanmi čez njen trebušček, je spontano vzkliknila :”Uh, kako je trd!” Vse smo se zasmejale in jo takoj enoglasno vprašale, kako se pride do takega trebuščka … Nives se je namuznila in izstrelila: “Lifestyle, prehrana in dovolj spanja.” Pravi, da je trening njen vsakdan in da nič posebnega, kar ni že naštela, ne počne zraven. In potem si je vsaka mislila svoje …
Nives je res prava modelka, čeprav na moje začudenje ni prav velika. Ampak točno ve, kako naj obrne glavo in kdaj naj doda nasmešek, da bo zasijala v vsej svoji lepoti. Čeprav je bil dan vse prej kot topel, se je pogumno namočila v bazenu in se kot filmska diva tudi dvignila iz njega.
Še sreča, da sem vse to foto dokumentirala …